Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#ipari élelmiszer otthon

Gyükeri Mercédesz hvg360

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?

Gyükeri Mercédesz hvg360

Hetekre olajszagú lett a lakás, de megérte: elkészítettük a lusta ember házi chipsét

A világ kedvenc snackje, ami olyan faék egyszerűségűnek tűnik, hogy nem is gondolnánk, valójában mennyire bonyolult a tökéletesség elérése. Elmeséljük a modern chips történetét az ókori rómaiaktól, akiknek semmi közük nem volt hozzá, Kenji López-Altig, akinek annál több. Vajon érdemes volt belefogni a házi chipskészítésbe?

Gyükeri Mercédesz hvg360

Lusták kenyere a sütőből: toastkenyeret akartunk gyártani, kacifántos történetbe botlottunk

Csak bedobjuk a pirítóba, megvárjuk, amíg az magától kidobja, megkenjük vajjal, és kész a reggeli. Nem véletlen, hogy a szeletelt toastkenyér meghódította a világot, sokkal régebben, mint gondolnánk. Ezen a héten a bolti lapkenyérrel kísérleteztünk, és közben megpróbáltuk kideríteni, miért hívják toastnak a koccintást.

Gyükeri Mercédesz hvg360

Megpróbálkoztunk a lehetetlennel, ami csak Schwarzeneggernek sikerült: elkészíteni a világ kedvenc instant kajáját

Nincs híresebb gyorsétel az instant rámennél, amelyből évente 120 milliárd adag fogy. A szárított tésztatömbök Japánból hódították meg a világot, így Magyarországot is, titkuk az, hogy az előkezelésnek hála pofon egyszerűen meleg ételt lehet varázsolni belőlük – cserében jóval drágább bármilyen más tésztánál. Vajon az elkészítése megy otthon is? Konyhai kísérletezésünk második részében a tésztagubanc reprodukálásával próbálkoztunk.

Gyükeri Mercédesz hvg360

Miért imádjuk ennyire a vegetát? És tudunk ugyanolyat készíteni otthon?

Nincs még egy olyan imádott és gyűlölt fűszere a magyar konyhának, mint az ételízesítő, vagy, mondjuk ki, a vegeta. Nemrég még nem létezett konyha nélküle, elsöprő sikere egyszerre új és mégis otthonos ízének tudható be. Zöldséget viszont sokkal kevesebbet tartalmaz, mint azt várnánk. Tudunk ezen javítani otthon? Megpróbálkoztunk a lehetetlennel.

Nem érzi magát bűnösnek a férfi, aki arra biztatott TikTokon egy nőt, hogy gyújtsa fel a pólóját

Nem érzi magát bűnösnek a férfi, aki arra biztatott TikTokon egy nőt, hogy gyújtsa fel a pólóját

Le Monde: A magyar sajtó a hatalom ellenőrzése alatt áll

Le Monde: A magyar sajtó a hatalom ellenőrzése alatt áll

Böde Dániel arra buzdítja a követőit, hogy szavazzanak a Voks 2025-ön

Böde Dániel arra buzdítja a követőit, hogy szavazzanak a Voks 2025-ön

Eltiltottak két focistát Franciaországban, mert letakarták a homofóbia-ellenes jelvényt a mezükön

Eltiltottak két focistát Franciaországban, mert letakarták a homofóbia-ellenes jelvényt a mezükön

Mesterséges intelligenciával ír musicalt a 80 éves volt ABBA-tag

Mesterséges intelligenciával ír musicalt a 80 éves volt ABBA-tag

Végre jött egy minimális jó hír a magyar iparról, de az elemző szerint a jövőkép még mindig csúnyán néz ki

Végre jött egy minimális jó hír a magyar iparról, de az elemző szerint a jövőkép még mindig csúnyán néz ki

Tom Cruise végre Guinness-rekorder lett

Tom Cruise végre Guinness-rekorder lett

Kiadta a figyelmeztetést az FBI: milliókat érint egy veszélyes művelet

Kiadta a figyelmeztetést az FBI: milliókat érint egy veszélyes művelet

Oda fognak menni érte: 1 000 000 000 000 dollárnyi nemesfém rejtőzhet a Holdon

Oda fognak menni érte: 1 000 000 000 000 dollárnyi nemesfém rejtőzhet a Holdon

A címlapról ajánljuk